Karmina vznikla na Štúrovej ulici v roku 1975, jej pôvodný názov bol U mäsiarov. Prežila Nežnú revolúciu aj 90. roky a s rovnakým majiteľom pokračovala v 21. storočí. Stretávali sa v nej najmä študenti z neďalekej Univerzity Komenského, ktorých lákali veľké porcie za ľudové ceny. Na obed si sem svojho času odskočil aj bývalý prezident Ivan Gašparovič.
Kvôli rekonštrukcii Štúrovej ulice však Karmina, ako aj ďalšie prevádzky, v roku 2014 zanikla. Od 6. decembra je opäť otvorená. „Roky som žil v zahraničí, mám vzdelanie v hotelierstve a prax v mnohých štátoch. Vrátil som sa na Slovensku kvôli rodine a vidím, že je dopyt po kvalitnom jedle a dobrých porciách za rozumné ceny,“ vysvetľuje Róbert Hajzok, nový šéf legendárnej táckarne a pokračuje:
„S mojím obchodným partnerom sme chceli prevádzkovať jedáleň a všimli sme si, že tento priestor je na prenájom.“ Spojili sa s exmajiteľom Karminy ktorý ju riadil od čias socializmu a ukázali mu, že vedia chutne variť. Ten odobril, že podnik môžu viesť s tradičným názvom.