Kapustnica už rozvoniava a kapor sa dopeká v rúre alebo na panvici. Toto je pre väčšinu Slovákov ideálna predstava vianočnej večere. Nie každý však musí milovať tradičné vianočné jedlá. Pozrite sa preto na alternatívy.
1. Vegánska večera
Vegetariánov a vegánov medzi nami pribúda. Našťastie, dnes už sa v obchodoch dá kúpiť veľké množstvo tovarov určených pre nekonzumentov mäsa a živočíšnych výrobkov. Pripraviť si tak môžu plnohodnotnú štedrú večeru. Rybu pri hlavnom chode môžu nahradiť tofu alebo tempehom. Ak nie ste vegán, ale poznáte niekoho takého vo svojom okolí, dajte šancu vegánskemu jedlu a vyskúšajte.
2. Suši
Toto je tip pre tých, ktorí síce majú radi rybu, ale kapor sa im už „zunoval“. Môžete skúsiť urobiť suši vlastnoručne. Receptov na to nájdete na internete neúrekom. Takisto si môžete suši na Vianoce objednať vo svojej obľúbenej reštaurácii.
3. Vyprážaný syr
Slovenská klasika hneď po haluškách. Doprajte si kvalitný syr a urobte si k nemu napríklad batátové hranolky. Ak si ešte tatársku omáčku zarobíte s jarnou cibuľkou, zaváranými uhorkami a kukuricou, tak vám pri sviatočnom stole bude každý závidieť.
4. Hamburger
Keď už zhrešiť, tak poriadne. Hamburger je populárnym jedlom a navyše jeho príprava nie je príliš náročná. Určite si pochutnáte a garantujeme vám, že fotka hamburgera na vianočnom stole rozbijete váš profil na Facebooku alebo Instagrame.
5. Čokoľvek vám chutí
Hej, sú Vianoce! Tak prečo by ste mali jesť niečo menej ako vaše najobľúbenejšie jedlo. Pripravte si preto vaše najobľúbenejšie jedlo a poriadne si ho vychutnajte.