Aslam kedysi v rozhovore pre agentúru AFP vysvetlil, že recept na kura tikka masala vytvoril v 70. rokoch, keď sa ho zákazník opýtal, či existuje spôsob, ako pripraviť kurča tikka menej suché. Aslamovým riešením bolo pridať krémovú paradajkovú omáčku.
"Kurča tikka masala bolo vynájdené v tejto reštaurácii. Robili sme kura tikka a jedného dňa nám klient povedal: 'Dal by som si k tomu nejakú omáčku, toto je trochu suché. ´Tak sme si povedali, že by sme mali kura radšej pripraviť s nejakou omáčkou, "uviedol Aslam.
"Odvtedy sme varili kura tikka s omáčkou, ktorá obsahuje jogurt, smotanu, korenie. Je to jedlo pripravené podľa chutí našich zákazníkov. Zvyčajne si nedajú ostré kari - preto ho varíme s jogurtom a smotanou," vysvetlil šéfkuchár.