Medovina
Tento kvasený nápoj z medového roztoku podobne ako varené víno nestratil na svojej obľube v priebehu tisícročí. Pili ho už starí Egypťania a po nich aj Rimania, Kelti či starí Slovania. Musí byť vyrobená z kvalitného medu. Bylinky a ovocie do nej pridávajte podľa svojej chuti.
Slovensko je známe svojou kvalitnou medovinou, preto ak si netrúfate na výrobu vlastnej domácej, podporte kúpou niektorého slovenského oceňovaného výrobcu.
Punč
Na zimný pohár punču nemusíte hľadať žiadnu špeciálnu príležitosť. Možno ste doteraz netušili, že tento nápoj sa do sveta dostal z Indie. Hindské slovo pánč, teda päť, vyjadruje počet prísad, ktoré sa do obľúbeného nápoja pridávali. Pôvodne sa skladal z alkoholu, cukru, vodu, citróna a korenia alebo čaju. V našich končinách sa často punč pripravuje s vínom, skúsiť ho však môžete aj s rumom či brandy. Nezabudnite na ovocie a voňavé koreniny.