Varené víno
Varené víno je tradičným nápojom a základ v ňom tvorí červené víno. Možno netušíte, že prvú zmienku o tomto chutnom nápoji nám zachovali už starí Rimania, ktoré zvyk piť zahriate víno ochutené koreninami rozniesli po celej Európe už pred vyše dvetisíc rokmi. Stredoveká anglická kuchárska kniha radí pripravovať ho so škoricou, ďumbierom, klinčekmi, muškátovým orieškom, dlhým korením, kardamónom či galangalom.
Grog
V studené dni, ale nielen počas nich, môžete skúsiť tradičný námornícky nápoj z rumu známy ako grog. Jeho príprava je viac než jednoduchá, keďže sa skladá z dvoch tretín vriacej vody, jednej tretiny rumu a niekoľkých lyžičiek cukru. Dochucuje sa tiež limetkovou šťavou. Ak to však s grogom preženiete, budete sa cítiť, ako sa ľudovo vraví, "grogy."
Horúce pečené jablko
Ak vás omrzela klasika vianočných trhov, skúste nápoj, ktorého základom je voňavý jablkový čaj. Do neho sa pridáva podľa chuti karamel, brandy, badián a klinčeky. Nápoj však zdobí čerstvo upečené jabĺčko. To sa pred prípravou v rúre prepolí, potrie medom a napichá klinčekmi.