3. Hlboko mrazené vyprážané jedlá
Aj keď môžu byť chutné, vyprážané jedlá, najmä tie, ktoré sú zmrazené s pridanými konzervačnými látkami, majú vysoký obsah nasýtených tukov a sodíka. Rovnako ako pri výrobkoch spomenutých vyššie aj pri konzumácii veľkého množstva vyprážaných jedál hrozí väčšie riziko kardiovaskulárnych chorôb a obezity.
4. Klobásy
Klobásy sú obľúbenou potravinou, no netreba zabúdať, že aj oni majú vysoký obsah nasýtených tukov a sodíka. Ak sa údeniny konzumujú vo veľkých množstvách, spájajú sa so zvýšeným rizikom kardiovaskulárnych ochorení a obezity.
5. Hotové jedlá
Sú rýchle a ľahko pripraviteľné, no zvyknú mať vysoký obsah nasýtených tukov a sodíka, ktoré, ak sa konzumujú vo veľkých množstvách, sú spojené so zvýšeným rizikom kardiovaskulárnych chorôb a obezity.