Vedci už predtým apelovali, že je „nesprávne démonizovať sacharidy“. Doktor Gunter Kuhnle z Univerzity v Readingu hovorí, že cestoviny by nemali byť „zakázanými potravinami“, a keď sa „konzumujú s mierou“, sú „dobré pre naše zdravie“. Ako dodal, "údaje jasne ukazujú, že konzumácia potravín bohatých na sacharidy, ako sú cestoviny, nemusí mať nepriaznivý vplyv na telesnú hmotnosť."
Odborníci však varovali Britov, aby si boli vedomí veľkosti porcií. Aseem Malhotra, poradca Národného fóra pre obezitu, má dôležitú radu: „Kľúčové je množstvo."
"Ak jete veľa zeleniny, olivového oleja a mastných rýb, potom je nepravdepodobné, že by malé množstvo cestovín ako tradičné antipasti (prvý chod) bolo škodlivé alebo prispievalo k nepriaznivým zdravotným následkom a obezite," zdôraznil odborník.