A ponúka aj recepty, ako zápalom predchádzať. Je to kvalitný a pravidelný spánok. Pohyb na čerstvom vzduchu, vyhýbanie sa centrám miest a dopravným tepnám, kde človek vdychuje mnoho toxických látok. Zdravá a pestrá strava, pitie dostatočného množstva čistej vody. Naopak vyhýbanie sa nápojom sladeným a perlivým, veľmi striedma konzumácia alkoholu, nefajčenie, dostatočný pohyb, ideálne intenzívny šport niekoľkokrát týždenne. Vyhýbanie sa červenému mäsu, údeninám, spracovaným potravinárskym výrobkom s konzervantmi, farbivami a ďalšími pridanými látkami.
„Veľká časť protizápalového prístupu zahŕňa stravu, ktorá následne ovplyvňuje črevný mikróbiom, užitočné zárodky vo vnútri čriev. Vláknina pôsobí protizápalovo a je životne dôležitá pre zdravie črevných mikroorganizmov. Málokto z nás má dnes dostatok vlákniny,“ zdôrazňuje Ravellová.