Ak boli účastníci rozdelení podľa množstva konzumovaných omega-3 mastných kyselín, mali účastníci z tej pätiny, ktorá ich konzumovala najviac, o 13 percent nižšie riziko vzniku chronického ochorenia obličiek ako účastníci z tej pätiny, ktorá prijímala najmenej omega-3 mastných kyselín. Vyššie hladiny boli tiež spojené s pomalším poklesom funkcie obličiek.
Výskumníci upozornili, že ich zistenia sú pozorovacieho charakteru, a preto nepreukazujú, že zaradenie väčšieho množstva tučných rýb či morských plodov do jedálnička jednoznačne znižuje riziko chronického ochorenia obličiek. "Na určenie tohto typu kauzality potrebujeme randomizované kontrolované štúdie," uviedol Marklund.
Napriek tomu boli výsledky po ďalšej analýze podobné a zdalo sa, že sú konzistentné v rámci vekových skupín. "Vyššie množstvo bolo konzistentne spojené s nižším rizikom chronického ochorenia obličiek," dodal.