Bigoli s kuracím mäsom, prosciuttom a špenátom
6 porcií
Potrebujeme:
• 500 g kuracích pŕs
• 1/2 cibule
• 3 strúčiky cesnaku
• olivový olej
• 100 g prosciutta
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• 750 g chladených cestovín bigoli
• 100 ml suchého bieleho vína
• 125 g mladého špenátu
• 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
• čerstvé oregano
• hoblinky parmezánu na posypanie
Postup:
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané plátky prosciutta. Keď je cibuľa s cesnakom a prosciuttom orestovaná do zlatohneda, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky. Restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu. Osolíme, okoreníme a môžeme dochutiť aj lístkami čerstvého oregana. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme lístky umytého a osušeného špenátu. Podlejeme smotanou, zľahka premiešame a stiahneme z ohňa. Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“ (asi 2 minúty). Scedíme a pridáme ich k omáčke. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Cestoviny podávame v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístkami čerstvého oregana. Na záver môžeme pokvapkať ešte olivovým olejom.