Penne s paradajkami a olivami
4 porcie
Potrebujeme:
• 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
• 3 strúčiky cesnaku
• olivový olej
• 800 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy
• 1 lyžicu trstinového cukru
• 1 hrsť zelených olív bez kôstok
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• 250 g cestovín penne
• 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
• syr grana padano
Postup:
Biele časti cibuľky a cesnak nasekáme nadrobno a opečieme ich na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď získajú zlatistú farbu, opatrne pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a olivy, ktoré rukami nalámeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni asi 30 minút, kým omáčka trochu zhustne.
Medzitým uvaríme penne vo vriacej osolenej vode „al dente.“ Uvarené a scedené cestoviny pridáme k pripravenej omáčke. Zľahka premiešame a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Servírovanie
Penne servírujeme posypané nastrúhaným syrom grana padano.