Mnoho ľudí sa pri konzumácii alkoholu začervená, čo je zvyčajne spôsobené prítomnosťou histamínu v nápoji. Sú totiž prítomné v množstve alkoholických nápojov a najmä v červenom víne. Po jeho konzumácii môžete pociťovať návaly horúčavy, problémy s trávením, alebo dýchacie problémy.
Stanfordský tím sa zameral aj na typ buniek, ktoré lemujú krvné cievy. Zistili, že bunky ALDH2*2 mali vyššie hladiny voľných radikálov a zápalu ako normálne bunky. To znamenalo, že generovali menej oxidu dusnatého, ktorý pomáha uvoľniť krvné cievy. Tento špecifický variant génu tiež zastavuje rast nových krvných ciev.
Na záver tím dodal, že ak máte tento gén, jediný spôsob, ako znížiť riziko, je snažiť sa nepiť. Ak pijete pravidelne, máte oveľa vyššie riziko srdcových chorôb, hypertenzie, cukrovky a rakoviny.