Populárny reťazec rýchleho občerstvenia uviedol na trh svoj nový steak Teriyaki sendvič inšpirovaný Japonskom. Zároveň predstavili aj jeho rastlinnú verziu. Na označenie nového sendviču však reštaurácia chcela urobiť niečo v súlade s japonskou kultúrou „Kawaii“ teda roztomilosťou, informuje Daily Star.
Umelkyňa miniatúr Nadia Michaux teda prijala výzvu vytvoriť svoju vlastnú verziu sendviča – viac ako 12-krát menšiu verziu reálneho sendviča. Nadia strávila dva dni starostlivým sledovaním chleba a všetkých jeho ingrediencií, od kúskov steaku v štýle Philly až po červenú cibuľu a papriku.
Malý sendvič prichádza ako súčasť mikro jedla, doplnený o malý pohárik na nápoje a slamku, papierové vrecko a obrúsky. Miniatúrne jedlo vytvorila pomocou hliny a radu špeciálnych umeleckých techník a materiálov, aby oživila textúry a farby v miniatúrnom meradle. Nadia priznáva, že to nebolo jednoduché: „Myslím, že toto bola moja najväčšia výzva. Spočiatku som si neuvedomovala, aké náročné to bude. Umožnilo mi to však spojiť moju lásku k japonskej kultúre a moju vášeň pre miniatúry Kawaii, čo bolo skvelé."