Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skutočný gurmánsky zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať: Pečené rebierka na dva spôsoby

Skutočný gurmánsky zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať: Pečené rebierka na dva spôsoby

Zdroj: lidl

Reklama

Toto veru nie je jedlo na každý deň. Správne pripravené bravčové rebierka sú skutočným gurmánskym zážitkom, pričom existuje mnoho spôsobov, ako s nimi naložiť. Stačí mierne pozmeniť marinádu.

V slivkovej marináde

4 porcie

Potrebujeme:
Rebierka

  • 1 kg bravčových rebierok
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • 4 bobkové listy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 stopky stopkového zeleru
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 lyžicu slivkového lekváru
  • mletú škoricu
  • štipľavú papriku
  • celú rascu
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 100 ml červeného suchého vína

Príloha

  • 250 g bieleho smotanového jogurtu (10 %)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • čerstvú pažítku
  • 1 hrsť farebného šalátu
  • 1 červenú cibuľu
  • 1/2 bieleho chleba alebo iného pečiva

Postup:

  • Umyté rebierka vložíme do hrnca s vriacou vodou. Osolíme, pridáme guľôčky čierneho a nového korenia, bobkové listy, 4 celé strúčiky cesnaku a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu – zeler a cibuľu. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
  • Marinádu pripravíme zmiešaním lekváru, mletej škorice, štipľavej papriky, rasce, soli, mletého korenia, olivového oleja a vína.
  • Uvarené rebierka aj so zeleninou preložíme do zapekacej misy.
    Mäso polejeme pripravenou marinádou a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varilo. Pečieme bez pokrievky v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút. Počas pečenie rebierka polievame výpekom.

Príloha

  • Jogurt zmiešame s 3 najemno nastrúhanými strúčikmi cesnaku, kôrou z citróna a nasekanou pažítkou. Dochutíme soľou a korením a odložíme do chladničky, aby sa chute spojili. V druhej miske zmiešame na menšie kúsky natrhaný šalát, na plátky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, olivový olej a šťavu z citróna.

Servírovanie

  • Rebierka podávame so šalátom, na oleji opečenými krajcami chleba potretými cesnakom a dresingom, ktorý servírujeme v samostatnej miske.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace