Toto veru nie je jedlo na každý deň. Správne pripravené bravčové rebierka sú skutočným gurmánskym zážitkom, pričom existuje mnoho spôsobov, ako s nimi naložiť. Stačí mierne pozmeniť marinádu.
V slivkovej marináde
Otvoriť galériu
V slivkovej marináde
Zdroj: lidl
4 porcie
Potrebujeme:
Rebierka
- 1 kg bravčových rebierok
- soľ
- celé čierne korenie
- nové korenie
- 4 bobkové listy
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 stopky stopkového zeleru
- 1 veľkú cibuľu
- 1 lyžicu slivkového lekváru
- mletú škoricu
- štipľavú papriku
- celú rascu
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- 100 ml červeného suchého vína
Príloha
- 250 g bieleho smotanového jogurtu (10 %)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- čerstvú pažítku
- 1 hrsť farebného šalátu
- 1 červenú cibuľu
- 1/2 bieleho chleba alebo iného pečiva
Postup:
- Umyté rebierka vložíme do hrnca s vriacou vodou. Osolíme, pridáme guľôčky čierneho a nového korenia, bobkové listy, 4 celé strúčiky cesnaku a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu – zeler a cibuľu. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
- Marinádu pripravíme zmiešaním lekváru, mletej škorice, štipľavej papriky, rasce, soli, mletého korenia, olivového oleja a vína.
- Uvarené rebierka aj so zeleninou preložíme do zapekacej misy.
Mäso polejeme pripravenou marinádou a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varilo. Pečieme bez pokrievky v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút. Počas pečenie rebierka polievame výpekom.
Príloha
- Jogurt zmiešame s 3 najemno nastrúhanými strúčikmi cesnaku, kôrou z citróna a nasekanou pažítkou. Dochutíme soľou a korením a odložíme do chladničky, aby sa chute spojili. V druhej miske zmiešame na menšie kúsky natrhaný šalát, na plátky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, olivový olej a šťavu z citróna.
Servírovanie
- Rebierka podávame so šalátom, na oleji opečenými krajcami chleba potretými cesnakom a dresingom, ktorý servírujeme v samostatnej miske.