Nabaisová tiež nazhromaždila dôkazy, že neandertálci kraby nielen zbierali, ale aj ich piekli. Čierne spáleniny na škrupinách, porovnané so štúdiami iných kôrovcov zahrievaných pri špecifických teplotách, ukázali, že kraby boli zahrievané pri teplotách okolo troch až päťsto stupňov Celzia, teplote typickej pre varenie na ohni.
„Naše výsledky pridávajú ďalší klinček do rakvy zastaranej predstave, že neandertálci boli primitívni obyvatelia jaskýň, ktorí sa sotva dokázali uživiť z mršiny veľkých zvierat. Spoločne so súvisiacimi dôkazmi o rozsiahlej konzumácii ulitníkov, lastúrnikov, kôrovcov a rýb naše údaje spochybňujú predstavu, že morská potrava hrala hlavnú úlohu pri vzniku údajne lepších kognitívnych schopností u raných moderných ľudských populácií v subsaharskej Afrike,“ myslí si doktorka Nabaisová.