V samostatnej štúdii sa zistilo, že určité kuchynské náčinie môže štvornásobne zvýšiť riziko rakoviny. Výskumníci zistili, že takzvané
Aký je rozdiel medzi diabetom 1. a 2. typu?
Hlavný rozdiel medzi diabetom 1. typu a diabetom 2. typu je ten, že diabetes 1. typu je genetický stav, ktorý sa často prejavuje v ranom veku, pričom telo si nedokáže vyrobiť hormón inzulín. Inzulín pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi a umožňuje, aby sa glukóza z potravy dostala do buniek tela. Medzitým typ 2 súvisí so životným štýlom a telo nemôže využiť inzulín produkovaný pankreasom alebo pankreas nedokáže vyrobiť dostatok inzulínu. Oba stavy sú vážne, ale typ 2 je v súčasnosti na vzostupe vďaka stúpajúcej úrovni obezity. Tento stav okrem iných komplikácií zvyšuje riziko srdcového infarktu a mŕtvice.