Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jedinečná chuť, minimum tuku, cholesterolu a kalórií: Vyskúšajte tieto recepty z králika!

Jedinečná chuť, minimum tuku, cholesterolu a kalórií: Vyskúšajte tieto recepty z králika!

Zdroj: lidl

Reklama

Králičie mäso je skrátka jedným z najkvalitnejších druhov mäsa a je škoda, že v porovnaní s kuracinou či bravčovinou ťahá v jedálničku Slovákov za kratší koniec. Zohnať ho nie je nejaký veľký problém, tak mu dajte šancu.

Pikantný králik s jazmínovou ryžou


4 porcie
Potrebujeme:

  • 600 g králičích dielov
  • 1 zeler
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 9 strúčikov cesnaku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • morskú soľ v mlynčeku
  • guľôčky celého čierneho korenia
  • kúsok zázvoru (asi 4 cm)
  • 2 štipľavé papričky
  • olivový olej
  • 100 g nesolených arašidov
  • 50 g slaniny
  • 1 lyžicu medu
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 300 g thajskej jazmínovej ryže
  • 200 ml králičieho vývaru

Postup:
Pikantný králik

  • Do hrnca s vodou dáme králičie mäso. Pridáme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu - zeler, mrkvu a cibuľu, 4 celé strúčiky cesnaku a zväzok čerstvej petržlenovej vňate. Osolíme a pridáme guľôčky celého čierneho korenia. Varíme asi 1 hodinu, kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Uvarené mäso vyberieme a necháme ho trochu vychladnúť. Oberieme ho od kostí a natrháme na menšie kúsky. Očistený zázvor, štipľavé papričky zbavené semienok a 5 strúčikov cesnaku nakrájame na tenké plátky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme zázvor, štipľavé papričky, cesnak, arašidy a slaninu. Premiešame a restujeme dozlatista. Pridáme kúsky králičieho mäsa a 1 lyžicu medu. Podlejeme suchým bielym vínom a ochutíme sójovou omáčkou. Na záver prilejeme 200 ml králičieho vývaru, aby bolo jedlo šťavnaté. Necháme prejsť varom. Odstavíme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Jazmínová ryža

  • V druhom hrnci necháme zovrieť väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Pridáme jazmínovú ryžu, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút domäkka. Uvarenú ryžu scedíme.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace