Sójový syr však stále má v kuchyni čo ponúknuť. Ľahko sa spracováva, recepty z neho sú rýchlo hotové a ak ho dobre ochutíte, nie je čo riešiť…
Tofu stejk s hlivou, so cherry paradajkami a s cesnakom
Na 2 porcie potrebujeme:
- olivový olej
- 200 g hlivy ustricovej
- 200 g cherry paradajok
- soľ
- čierne mleté korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 lyžičku trstinového cukru
- 200 g krájaných paradajok v konzerve
- 300 g tofu
- šťavu z 1 limetky
- 1 hrsť poľného šalátu
Postup:
Na rozpálenú panvicu s olejom dáme restovať na pásiky nakrájanú hlivu. Ochutíme soľou a korením a polejeme olejom podľa potreby. Prihodíme cesnak nasekaný na plátky, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, najemno nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky, trstinový cukor, soľ a korenie. Prilejeme paradajky z konzervy a šťavu z limetky. Zmes premiešame a krátko podusíme. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Na záver prihodíme zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Tofu osušíme, prekrojíme na polovicu, ochutíme soľou a korením a restujeme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista. V mise ochutíme poľný šalát s olejom, šťavou z limetky, soľou a korením.
Servírovanie: Tofu steak servírujeme so zeleninovou zmesou a porciou poľného šalátu.