Stejk z tuniaka s paradajkovou salsou a brokolicou
2 porcie
Potrebujeme:
• olivový olej
• 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
• 5 strúčikov cesnaku
• 300 g brokolice
• soľ
• 1 hrsť zelených olív bez kôstok
• 100 g cherry paradajok (mix farieb)
• čierne korenie
• 1 lyžičku strúhaného zázvoru
• 2 lyžice medu
• 2 stonky stonkového zeleru
• 350 g stejku z tuniaka
• 400 g krájaných paradajok z konzervy
• šťavu z 1 limetky
• 70 g masla
Postup:
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku a 3 strúčiky cesnaku dozlatista.
Kým sa základ restuje, dáme do ďalšieho hrnca s vriacou osolenou vodou krátko variť brokolicu rozobranú na ružičky.
Základ (cibuľku a cesnak) ochutíme soľou a korením. Pridáme na menšie časti nakrájané olivy, cherry paradajky, zázvor a 1 lyžicu medu. Prihodíme nasekaný zeler a všetko spolu restujeme. Po chvíli pridáme paradajky z konzervy a podľa potreby ochutíme soľou, korením alebo 1 lyžicou medu. Prilejeme šťavu z ½ limetky a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
Uvarenú brokolicu scedíme, prepláchneme v studenej vode, osušíme a restujeme na panvici s olejom spolu s nakrájanou cibuľkou, 2 strúčikmi cesnaku a zelerom. Prihodíme maslo (cca 30 g) a premiešame.
Rybu osolíme, okoreníme a položíme na rozpálenú panvicu s olejom opekať približne 1 minútu z každej strany. Do panvice prihodíme maslo (cca 40 g), stiahneme z ohňa a prelejeme šťavu z ½ limetky.