Hokejový štadión trenčianskej Dukly zažil napínavé zápasy, veľké víťazstvá aj oslavy majstrovských titulov. Na Slovensku je známy tým, že na jeho ľade vyrástli najväčšie hokejové legendy. Už dlhé roky tu však pôsobí ešte jedna legenda. Taká, ktorá vždy vyčarí spokojný úsmev na tvári a ten, kto na ňu pozrie, zrazu intenzívnejšie prehĺta slinky, ktoré sa mu zbiehajú v ústach. Dámy a páni, predstavujeme legendárnu poctivú gazdovskú klobásu.
Keby sa michelinské hviezdy rozdávali aj za občerstvenie na športových podujatiach, tak zimný štadión v Trenčíne by sa určite mohol pýšiť veľkým počtom hviezd. A postarala by sa o ne legendárna klobása zo zimáku. Ide o pochúťku, na ktorú už dlhé roky trenčianski fanúšikovia nedajú dopustiť. Klobása, ktorú všetci zbožňujú, si dokonca zahrala aj v reklame, v ktorej sa grilovala v šatni hokejového tímu a bola hviezdou aj rannej šou Hemendex v rádiu. V Trenčíne sa jednoducho na zimný štadión chodí na hokej a na klobásu.
„Naša klobása je legendárna. Niekedy už sám o sebe pochybujem, či chodím na zimák kvôli hokeju, alebo kvôli klobáse :-). Oceňujem tú dokonalú chuť a to, že je z tejto klobásy cítiť, že pri jej výrobe boli použité kvalitné suroviny. Chodíme na hokej partia štyroch chalanov a nepamätám si, kedy sa naposledy stalo, že niekto z nás by si nedal klobásu. Táto hokejová večera je už naša tradícia. Len keby tá sezóna trvala dlhšie,“ hovorí so smiechom hokejový fanúšik Karol z Trenčína.
„Mäsiar, ktorý ju vyrába, pracuje naozaj poctivo. Je to klobáska robená srdcom. Sú v nej poctivé suroviny. Klobáska je bezlepková, jedia ju aj celiatici bez chleba,“ povedal pre HokejPortal jeden z prevádzkovateľov bufetov na trenčianskom zimáku. Ten dokonca prezradil, že na štadión občas príde aj majiteľ spoločnosti, ktorá klobásku vyrába a na svojom produkte si pochutnáva pri hokeji. V Trenčíne je verejným tajomstvom, že zásoby klobás si kupuje napríklad šofér hokejistov z konkurenčného tímu, alebo fanúšikovia súperov. Bežne si v bufetoch pýtajú 3 alebo 5 kíl neupečených klobás.
Kto teda za výrobou legendárnej hokejovej klobásky stojí? Je to firma FALCO, ktorá podľa vlastných slov sprítomňuje vo svojich výrobkoch chute a vône tradičnej zabíjačky. Rodinná firma je hrdá na to, že svoje výrobky vyrába z poctivých surovín. „Naša poctivá klobása sa líši od ostatných použitím čerstvého mäsa, prírodných korenín, čerstvého cesnaku a sú krásne zaúdené na bukovom dreve v murovanej udiarni. Nič viac. Iba mäso a koreniny v správnom pomere podľa receptu zakladateľa,“ tvrdí majiteľ trenčianskej firmy.
Firmu založil Dušan Faltínek, ktorý pracoval v mäsových závodoch v Trenčíne ako majster mäsovej rozrábky a mal záľubu vo výrobe domácich mäsových výrobkoch, ktoré pripravoval na svojej chalupe pre rodinu a priateľov. Zo záľuby sa neskôr stal biznis, ku ktorému sa postupne pridali aj jeho synovia.
Pozývame Vás vychutnať si skvelý hokejový zápas na zimnom štadióne v Trenčíne a, samozrejme, aj legendárnu hokejovú klobásu.