SPPK spolu so zeleninármi vidí tri riešenia, ako nedať spotrebiteľom dôvod na paniku pri žiadnych ďalších cibuľových alebo aj iných zeleninových krízach. Je to v prvom rade dlhodobá a silná finančná podpora štátu pre zeleninárstvo po vzore krajín V4 - pestovanie zeleniny, vrátane cibule, musí byť pre poľnohospodárov motivačné, aby na jej pestovaní neboli stratoví.
Podľa agrokomory je potrebné vybudovať viac moderných skladovacích priestorov. Javí sa ako nutné, aby sa slovenskí poľnohospodári zapájali do výziev a investovali do výstavby moderných skladovacích priestorov, kde budú môcť uskladniť úrodu na dlhú dobu bez nutnosti ju čím skôr predať.
SPPK apeluje na spotrebiteľov, aby počas roka stále viac nakupovali slovenskú zeleninu a cibuľu. Záujem Slovákov o vlastné potraviny vysiela motivačný signál pre samotných poľnohospodárov, ktorí vidia záujem o ich produkty a tým môžu zvyšovať výmery zeleniny do ďalšej pestovateľskej sezóny.
Agrokomora dodala, že na Slovensku má pestovanie cibule vzostupný trend. Kým v roku 2017 ju pestovali poľnohospodári na výmere 697 hektárov (ha) pri produkcii 14.200 ton, v roku 2021 presiahli výmery cibule 1100 ha a úroda bola takmer 40.000 ton. Priemerná sebestačnosť SR v cibuli bola v rokoch 2016 až 2019 na úrovni 94,07 %. Obdobná sebestačnosť je aj v tomto období. Spotreba cibule osciluje na úrovni asi 11 kg na osobu a rok.