Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2023 08:00 | Správy | Servis | Lifestyle
Foto

Kombinácia pre ozajstných labužníkov: Mäso & pomaranč tvoria skvelú dvojicu! 3 recepty ako dôkaz

Mnohí takúto kombináciu nemajú radi. Spojenie sladkého ovocia so slaným mäsom je skrátka fuj a s odporom sa pozerajú aj na sušenú slivku utopenú v kapustnici. My však hovoríme, že je načase vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, a to veľmi razantne. Napríklad týmito receptmi!

Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom

Otvoriť galériu

5 porcií

Potrebujeme:

  • 850 g morčacích pŕs vcelku
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • čerstvú šalviu, rozmarín alebo tymian
  • 1 väčší pomaranč
  • 2 lyžice medu
  • 160 g masla
  • 1 kg zemiakov
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

  • Umyté a osušené morčacie prsia ochutíme z oboch strán soľou a čiernym korením. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche olivového oleja zo všetkých strán dozlatista.
  • Medzitým si z pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ho na hrubšie plátky.
  • Orestované morčacie prsia preložíme do zapekacej misy, poukladáme na ne lístky šalvie, rozmarínu alebo tymianu a plátky pomaranča. Podlejeme ich vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Po 20 minútach mäso vyberieme a potrieme medom. Pečieme ďalej ešte asi 25 – 30 minút. Počas pečenia polievame mäso výpekom.
  • Upečené morčacie prsia vyberieme z rúry a výpek prelejeme do kastrólika. Ochutíme ho soľou a korením. Keď výpek začne vrieť, pridáme 80 g masla a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.
  • Očistené, umyté zemiaky nakrájané na hranolčeky varíme v osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšom kastróliku rozpustíme približne 80 g masla. Zemiaky scedíme, pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Zľahka premiešame.

Servírovanie

  • Na tanier naservírujeme porciu varených zemiakov s maslom a petržlenovou vňaťou. Vedľa položíme 3-4 plátky upečených morčacích pŕs. Jedlo prelejeme pomarančovou omáčkou a ozdobíme upečenými plátkami pomaranča.
     
pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, lidl

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




fog, poor visibility
Nástrahy pre vodičov pred Vianocami: Diaľničiari varujú! Na čo si musíte dávať pozor?
Na Lomnický štít tento rok s prenosnou volebnou schránkou nepôjdu.
To snáď nie: PROBLÉMY na Lomnickom štíte! Dlhoročná tradícia v ohrození?
police car with switched on emergency lights
Ďalšie nešťastie pred Vianocami: V tlačeniciach prišlo o život množstvo ľudí! Medzi obeťami sú deti
Princezná Michael z Kentu v strede.
Foto
Obrovské nešťastie: Princezná SPADLA zo schodov v Kensingtonskom paláci! Desivé zranenia
Psychologička Dominika Neprašová a moderátor Šlaci
Novoročné predsavzatia: Ako ich dodržať a naozaj zmeniť svoj život?
Ilustračné foto.
Foto
Slovensko zasiahnu výdatné zrážky! Okrem SNEHU čakajte aj... Počasie spôsobí PROBLÉMY
Ilustračná fotografia.
Foto
Svet športu zasiahla strašná správa: Počas charitatívneho zápasu zomrel len 34-ročný bývalý futbalista
Ilustračné foto
Vedci odhalili DÁTUM, kedy nastane KONIEC sveta: Prezradili, ako sa to stane! Hovoria o MASOVOM vyhynutí
Chronický zápal je nebezpečný
Trápia vás časté zápaly? Venujte im zvýšenú pozornosť: Hrozia trvalé NÁSLEDKY!
Helena Zeťová zomrela vo veku 44 rokov.
Foto
PRVÉ slová otca, ktorý našiel Zeťovú († 44) mŕtvu: TOTO povedal o jej smrti! Susedia hovoria o možnej príčine
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Ako by Slováci volili v decembri?! Aha, kto by SKONČIL pred bránami parlamentu
Vladimir Putin.
Nepokoje v Rusku: V krajine sa množia nebezpečné ÚTOKY! Sila, kto ich pácha