Zistili, že rýchlosť spaľovania tukov počas mierneho cvičenia sa zvýšila – a skupina tiež spálila menej glykogénu, čím sa zvýšila úroveň vytrvalosti. V správe sa uvádza: „Táto štúdia bola prvou, ktorá skúmala, či by konzumácia divokých čučoriedok vyvolala vyššiu mieru oxidácie tukov. Nová štúdia dokumentovala, že konzumácia divokých čučoriedok počas 14 dní zvýšila oxidáciu tukov, znížila oxidáciu sacharidov a znížila hladiny laktátu v plazme počas 40 minút stredne intenzívneho bicyklovania."
Experti z Kalifornskej polytechnickej štátnej univerzity vykonali testy na skupine mužských cyklistov, informuje The Sun. Počas dvoch týždňov dostali účastníci 25 gramov prášku z divokých čučoriedok, ktorý obsahoval 375 gramov antokyánov - vo vode rozpustné pigmenty, nachádzajú sa v mnohých potravinách vrátane bobúľ, ríbezlí, hrozna a sú tiež v niektorých tropických plodoch.
Po dvoch týždňoch boli účastníci testovaní počas 40 minút bicyklovania. Vedci zistili, že spaľovanie tukov sa zvýšilo o 19,7 percenta po 20 minútach, o 43,2 percenta po 30 minútach a o 31,1 percenta po 40 minútach. Odborníci tiež zistili, že sa zlepšila ich výdrž.
Odborníci pritom už predtým čučoriedky označili ako „superpotravinu“. Odborníčka na výživu Amanda Ursell vysvetlila, že sú skvelé pre vlákninu, ktorá pomáha dobrým baktériám v našom čreve, a dodala, že tiež podporujú zdravie mozgu.