Rovnako tvrdia, že zastropovanie bolo vraj vypracované „o nich, bez nich“, čo ich poriadne pobúrilo. Postup zastropovania cien kritizujú tí, ktorí potraviny dodávajú.
„Niektorí zaznamenávali od reťazcov tlaky na to, aby sa upravili výrobné ceny. My si myslíme, že si reťazce ešte predtým zvýšili ceny. Keď sa pozrieme na zoznamy, ktoré sú už zverejnené, tak sa tam nachádzajú aj také potraviny, ktoré nepatria medzi základné,“ uviedla Jana Holéciová z potravinárskych komôr.
Šéf Slovenskej aliancie moderného obchodu tvrdí, že je to inak: „Pri produktoch, ako sú bravčové mäso a ovocie, je ťažké garantovať ceny, pretože sa menia aj na týždennej báze a rastú z dôvodu nedostatku na európskom trhu. Na Slovensku platí zákon o neprimeraných podmienkach, ktorý zakazuje predávať potraviny pod kúpnu cenu, preto v prípade garancie by sa mohli narušiť dodávateľsko-odberateľské vzťahy alebo by sa musel porušovať zákon.“