Juraj s tým začal pred vyše rokom. „Čítal som, že dávajú ľuďom v núdzi polievku za euro a to ma nakoplo. Hovoril som si, že veď aj ja niečo môžem urobiť, nejako pomôcť. Nikdy mi nebol osud druhých ľahostajný a ja som práve vtedy otvoril pizzeriu v Preseľanoch,“ hovorí Juraj, ktorý bol po pol roku rozhodnutý, že pomôcť skrátka nejako musí.
„Išiel som do Domu charity sv. Rafaela a dohodol som sa s nimi. Odvtedy, už je to rok aj pol, nosím každý pondelok 20 obedov pre ich klientov. Nosím pizzu, kebab, dnes je to napríklad gordon blue, vždy niečo, čo im trochu spestrí týždenný jedálniček,“ vysvetľuje skromne. Mesačne ho to pritom vyjde asi na 400 eur. „Je to to najmenej, čo môžem urobiť,“ tvrdí podnikateľ.
Jedlá pripravuje jeho priateľka Timea (34), s ktorou v pizzerii gazdujú. „Vždy sa dohodneme, čo pripravím, zabalím to a Juraj to odvezie,“ povedala nám skromne. Nuž, a ako jeho jedlo hodnotia gurmáni v charite? „Varí dobre. Celý týždeň sa najviac tešíme na jedlo od neho. Veľmi mu ďakujeme. Má srdce zo zlata,“ hovoria vďačne klienti a hneď sa pustia do obeda.