Pikantné kuracie krídelká s batatmi a jogurtovým dipom
Na 4 porcie potrebujeme:
Pikantné krídelká
- 800 g kuracích krídel
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu plnotučnej horčice
- 1 lyžicu medu
- 1 lyžicu mletej štipľavej papriky
- olivový olej
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- šťavu z 1 citróna
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
Batáty a šalát
- 500 g batatov
- šťavu z 1 citróna
- 100 g šalátu mix
Jogurtový dip
- 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, mäta, pažítka)
- 250 g gréckeho jogurtu
- šťavu z ½ citróna
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
Postup:
Pikantné krídelká
Kuracie krídla dôkladne obalíme v marináde, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín. Prikryjeme fóliou a aspoň 30 minút marinujeme v chladničke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.
Batáty a šalát
Bataty umyjeme, nakrájame na väčšie kusy, pokvapkáme olejom, šťavou z polovice citróna, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme ich na plech s krídlami a pokračujeme v pečení ďalších cca 45 minút. Šalát ochutíme olejom, šťavou z polovice citróna, soľou a korením.
Jogurtový dip
Dip pripravíme zmiešaním najemno nasekaných byliniek a ostatných surovín. Dochutíme soľou a korením.
Servírovanie - Na tanier naservírujeme pikantné krídelká aj s batatmi a prelejeme výpekom. Pridáme šalát a dip, ktorý podávame v samostatnej miske.