Pečené kuracie krídelká s paprikovou omáčkou a cícerovým šalátom
Na 4 porcie potrebujeme:
Pečené krídelká
- 1 kg kuracích krídel
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- hladkú múku (na obaľovanie)
- olivový olej
Papriková omáčka
- 100 g masla
- 1 lyžicu mletej papriky
- 100 ml zahusteného mlieka (9 %)
- šťavu z ½ citróna
Cícerový šalát
- 600 g vareného cícera
- 2 štipľavé papriky
- 2 šalotky
- šťavu z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, mäta, bazalka)
Postup:
Pečené krídelká
Umyté a osušené krídla osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 35 minút dochrumkava. Podľa potreby môžeme počas pečenia teplotu znížiť.
Papriková omáčka
V menšom kastróle roztopíme maslo. Osolíme, okoreníme, prisypeme papriku a za stáleho miešania metličkou krátko orestujeme. Pokračujeme v miešaní a postupne prilievame mlieko. Ochutíme citrónovou šťavou a stiahneme z ohňa.
Cícerový šalát
Precedený cícer opláchneme prúdom vody. Papričky zbavíme jadierok, nakrájame na drobno a primiešame k cíceru. Pridáme najemno nasekané šalotky, soľ, korenie, olej, citrónovú šťavu a nasekané väčšie množstvo byliniek, ktoré sme zbavili hrubších stoniek. Premiešame.
Servírovanie - Pečené kuracie krídla servírujeme preliate paprikovou omáčkou s cícerovým šalátom.