Ak máte chuť trochu si v kuchyni zaexperimentovať, ponúkame vám dva recepty, ktorých sú bataty dôležitou súčasťou.
Bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom
6 porcií
Potrebujeme: 6 batatov
Postup:
Bataty v šupke dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a zabalíme do alobalu. Grilujeme približne hodinu domäkka. V miske zmiešame nahrubo nasekané pekanové orechy, ovsené vločky, mleté mandle, štipku soli a škoricu. Zalejeme sirupom a premiešame. Mrveničku nasypeme do grilovacej tácky a grilujeme približne 10 minút dozlatista.
Ugrilované mierne vychladnuté bataty pozdĺžne narežeme do tvaru loďky. Opatrne ich roztvoríme a dužinu roztlačíme vidličkou. Dovnútra nasypeme pekanovú posýpku, pridáme kopček mangového sorbetu a opäť posypeme. Na záver podľa chuti prelejeme javorovým sirupom.