Stačí pridať vodu a zlatý mok je na svete! Za pivom z prášku stojí nemecký kláštorný pivovar Neuzeller pri Berlíne, ktorý pri výrobe svojich ležiakov už stáročia využíva tradičnú receptúru získanú od mníchov. Ten na revolučnej novinke spolupracoval s viacerými partnermi v oblasti technológií. Varené bolo konvenčnými metódami, následne spracované a pripravené vo vode, aby sa z neho stal pivný granulát.
Aj keď poctivých pivárov možno práve pichlo pri srdci, ekologickí aktivisti iste ocenia snahu výrobcu znížiť uhlíkovú stopu, ktorá vzniká pri vývoze piva. Navyše, takéto pivo si viete pripraviť kdekoľvek. Pri kontakte s vodou sa totiž spení, výsledkom čoho je zlatý ležiak aj s povestnou čiapočkou na vrchu. Výrobca sľubuje jeho plnú a bohatú chuť ako pri bežnom pive. Zatiaľ je vhodné pre tých, ktorí alkoholu príliš neholdujú. Pivo bohaté na dextrín je totiž nealkoholické. Momentálne však výrobca už pracuje aj na jeho alkoholickej verzii.