Bezstarostná jazda na tanieri! Aj tak sa dá preložiť výlet Fera Joka po talianskych mestách. V Neapole si konečne najedený povzdychol: „Už asi desať rokov ďobem kvôli mojej celiakii len bezlepkovo a vie to byť poriadne obmedzujúce,“ skonštatoval. Okrem toho obmedzil sám od seba aj konzumáciu mäsa, takže v reštaurácii mu u nás väčšinou ostanú na výber jedno-dve jedlá.
„Konečne som zažil ten pocit, keď sa nemusím báť, čo do seba ďobnem. Aj preto som si užil tento výlet. Ako za starých čias. Bez limitov. Aj čo sa kalórií týka.“ S tými kalóriami to však už také ružové nie je. Keď sme sa mu do Talianska dovolali, priznal, že trošku pribral, napriek tomu je spokojný. „V celej krajine nie je problém vybrať si v reštaurácii jedlá bez lepku a nie sú ani veľmi drahé. Napríklad taká pizza stojí od 7 do 10 eur,“ uzavrel.