Mexiko
Veľká noc sa nazýva „Semana Santa“ a oslavy sú veľmi náboženské. V mnohých mestách sa konajú procesie s náboženskými symbolmi, ako sú obrázky Krista a Pan-ny Márie. V piatok pred Veľkou nocou, ktorý sa nazýva „Viernes Santo“, sa po uliciach konajú procesie s postavami Krista a jeho učeníkov. Tradičnými jedlami tu sú „bacalao“, rybí pokrm, ktorý sa podáva na Veľkonočnú nedeľu, a „capirotada“, sladký dezert s kôrou a ovocím.
Austrálii a Nový Zéland
Tradičným jedlo je jahňacie mäso, ktoré sa podáva s pečenými zemiakmi, zeleni-nou a omáčkou z mäsového vývaru. Okrem toho sa organizujú aj Veľkonočné jarmoky a pochody.
Taliansko
Veľká noc sa nazýva „Pasqua“ a v predvečer sviatku sa koná „Messa di Pasqua“, Veľkonočná omša. Potom sa slávi tradične s rodinnými obedom, ktorý sa zvyčajne skladá z „torta Pasqualina“, čo je slaný koláč so špenátom a vajcami, z „agnello al forno“, pečené jahňacie mäso, a z „colomba“, sladký chlieb s mandlemi a ovocím.
Nórsko
Veľká noc nazýva „Påske“ a slávi sa s rodinnými obedom, ktorý sa zvyčajne skla-dá z „påskeøl“, tradičného piva, ktoré sa podáva spolu s kyslou kapustou, jahňacím mäsom a zemiakmi. Okrem toho sa zdobia domy a ulice vajíčkami a kvetmi.