TASR o tom informuje na základe správy DPA. Spotreba čokolády na obyvateľa v Nemecku minulý rok mierne vzrástla na odhadom 9,56 kilogramu, napísala DPA. Očakáva sa, že počas Veľkej noci skonzumuje každý obyvateľ krajiny viac ako jedného čokoládového zajačika. Firmy v odvetví preto vyrobili 108 miliónov čokoládových zajačikov určených na predaj v Nemecku.
Ale ani cukrárskemu priemyslu sa nevyhol rast cien energií a vstupných surovín. To sa premietlo do cien čokoládových výrobkov v Nemecku, ktoré stúpli rýchlejšie ako výroba, a to o 4,5 %. Výrazne vzrástol aj export.
Debaty o zdravej strave neovplyvnili chuť obyvateľov krajiny na čokoládu. Na začiatku 80. rokov minulého storočia bol odhad spotreby na osobu podstatne nižší, a to 6,5 kilogramu.
Podľa hovorkyne BDSI by sa tieto čísla mali interpretovať opatrne, pretože definície čokoládových výrobkov sa za uplynulé desaťročia zmenili. Uviedla tiež, že v Nemecku zostáva obľúbenou mliečna čokoláda napriek tomu, že mnohí výrobcovia rozširujú svoj sortiment o horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
Na trhu sa čoraz viac ponúkajú aj vegánske varianty a produkty s použitím kakaa zo špecifických krajín pôvodu, ako Ekvádor alebo Peru.