Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2023 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Matúš Kolárovský a Veronika Nízlová: Traumu zo šibačky prekonajú spoločne!

Doteraz sa šibaniu úspešne vyhýbal, no zdá sa, že už o pár dní ho to nemimie. A čaká poriadnu výslužku! Spevák Matúš Kolárovský (22) sa rozhodol Veľkú noc tento rok tráviť aj s Veronikou Nízlovou (36) a s ich dcérou Neou.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Matúš, ktorý si hovorí Yael, vraj šibal len jedenkrát. „Dedo je veľký fanúšik šibania a raz to so mnou skúsil. Pamätám si, že som sa od hanby tak rozplakal, že sme museli ísť hneď domov. Odvtedy som už nikdy šibať nebol. Aj keď ma lákala vidina peňazí, toto mi za ne nestálo, nevedel som sa prekonať,“ smeje sa a pokračuje.

„Veľkú noc mám rád, je to tradícia a čím som starší, tým si viac uvedomujem, aké dôležité je stretávať sa s celou rodinou, čo sa vždy práve v tomto čase snažíme dodržiavať. Beriem to aj z duchovného hľadiska, pretože sú to najväčšie sviatky v roku,“ hovorí spevák, ktorý je protestant. „Moja rodina je veľmi kresťansky založená, a tak je toto obdobie pre nás veľká vec, pretože zomrel Ježiš. Pamätám si, že ako dieťa som počas Veľkej noci chodil do kostola a to bol vždy hlavný bod každého dňa,“ spomína Matúš, ktorého so svojimi spomienkami dopĺňa Veronika.

„Keď som bola malá, mala som šibačku celkom rada, ale keď sme so sestrou trošku vyrástli, radšej sme sa odpratali niekam na chatu. Chalani totiž mali taký zvyk, že chodili šibať až do polnoci. Bolo únavné mať za jeden deň toľkých šibačov, ktorí nás oblievali kýblami studenej vody alebo nás vysprchovali vo vani. Rozčuľovalo ma, že keď sme mohli ísť na druhý deň šibať my dievčatá, nič nám za to nedali. Bolo nefér, že nás bili a ešte sme im za to museli aj niečo dať. Podobne ako Matúš sme chodievali do kostola a pamätám si, že tie omše bývali veľmi dlhé a trvali aj tri hodiny.“ Na aký najhorší zážitok si speváčka v súvislosti s Veľkou nocou spomína? „Keď mi sused strekol priamo do očí voňavku.“

Pôst nikdy nedržali

Matúš chodieval v detstve počas Veľkonočného pondelka do nefungujúceho kameňolomu. „Boli tam ukryté kraslice, niekedy aj peniaze, ktoré sme museli hľadať - bolo to super.“ Na slávnostne prestretom stole ani u jedného nechýba údené mäso. „To je asi taká typická klasika, ktorú musí mať na stole počas týchto sviatkov väčšina ľudí na Slovensku. K tomu máme radi zemiakový šalát a nesmiem zabudnúť na baránka, ktorého sme piekli vždy ešte ako deti. Teraz zvyknem pripravovať jarné žĺtkové rezy,“ hovorí Veronika. Matúš to má doma podobne.

„Údená šunka je tradícia. Moja mamina však vždy objaví nejaký nový špeciálny recept, ktorý je rozhodnutá predviesť.“ Štyridsaťdňový pôst nikdy držať neskúšali. „Ježiš nejedol tri týždne, lebo bol na púšti a niečomu odolával, a keď som v minulosti chodieval často do kostola a všetko som do hĺbky riešil, tak som nad tým dosť premýšľal. Nikdy som sa však neodhodlal niečoho sa na štyridsať dní vzdať. Mama s babkou mi to vždy zakazovali, že čo mám držať pôst, keď sú plné stoly jedla, ktoré navarili,“ smeje sa a pokračuje.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke stav hladiny rieky Dunaj v Komárne.
Ľudia v Komárne môžu pokojnejšie spávať: Správa, ktorá ich potešila
Na snímke zvýšená hladina Moravy na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave.
V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko ciest: Pozrite sa, o ktoré ide
Prezident USA Joe Biden
Biden sa snaží zmierniť napätie zo všetkých síl: Vyhliadky na zastavenie bojov Izraela sú však čoraz menšie
Na snímke expolicajt Pavol Vorobjov vychádza z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom
Proces s expolicajtom Pavlom: Odsúdenému pribudol aj peňažný trest! Pozrite sa, v akej výške
Stav hladiny rieky Dunaj a Alžbetin most v Komárne.
Foto
V Komárne vrcholia prípravy na povodeň: Preskočí hladina Dunaja šokujúce číslo z roku 2013?
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko.
Lukašenko udelil milosť desiatkam väzňov: Nastáva zmena jeho režimu alebo je to len PRETVÁRKA?
Zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, minister životného prostredia SR Tomáš Taraba a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.
Taraba ráta škody po povodniach v miliónoch eur: Minister prezradil, odkiaľ vezmú peniaze
Ilustračné foto.
PRVÝ záznam okamihu, keď niekto ZOMIERA: Toto majú byť naše POSLEDNÉ myšlienky! Neuveriteľné...
Lejak a silný vietor udreli na Slovensku v plnej sile
Ničivé následky počasia v Trnavskom kraji: Organizácie hlásia škody v tisícoch eur!
Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku stúpol
Foto
Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne na Morave stúpol: Ďalší sú stále nezvestní
Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling
Kancelárie rezortu športu majú byť zaplavené: SaS vyzýva Keketiho na odstúpenie od zmluvy, SNS reaguje!
Irena Bihariova v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárskym.
Bihariová exkluzívne: Ak odvolajú Šimečku, skončia, vyhráme voľby a zostavíme vládu