Veľkonočné cheesecake vajíčka s karamelom, ovocím a čokoládou
Na 10 porcií potrebujeme:
Vajíčka
- 200 g horkej/mliečnej čokolády alebo hotové čokoládové vajíčka
Mrvenička
- 50 g polohrubej múky
- 50 g trstinového cukru
- 50 g pekanových orechov
- 60 g masla
- štipku soli
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
- 10 g kakaa
Slaný karamel
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 5 g soli
- 30 g masla
Krém
- 100 g bielej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 250 g mascarpone
- 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
Ganache
- 100 g horkej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Zdobenie
- 200 g malín
- pralinky s orieškom
- mini pralinky
- karamelové sušienky
- vajíčka z mliečnej čokolády
- kúsky čokolády
Postup:
Vajíčka
Čokoládu roztopíme do polovice, potom stiahneme z pary a zvyšnú čokoládu roztopíme silným miešaním. Pomocou štetca natrieme silikónové formy na vajíčka v 2 vrstvách. Každú vrstvu necháme stuhnúť.
Mrvenička
Všetky suroviny zmiešame a rozmrvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10 – 15 minút. Necháme vychladnúť a rozmrvíme.
Slaný karamel
Cukor roztopíme v panvici. Za stáleho miešania opatrne prilievame horúcu smotanu. Prisypeme soľ a necháme mierne vychladnúť. Následne vmiešame maslo.
Krém
Čokoládu roztopíme. Smotanu, mascarpone a nátierku vyšľaháme. Prilejeme teplú čokoládu a prešľaháme. Zmesou naplníme cukrárske vrecko bez špičky.
Ganache
V horúcej, nie však vriacej smotane roztopíme čokoládu.
Zdobenie
Polovicu malín popučíme vidličkou. Na dno čokoládového vajíčka nasypeme mrveničku. Pridáme slaný karamel alebo pre ovocnú verziu pučené maliny. Naplníme krémom a dozdobíme karamelom, celými malinami, pralinkami, sušienkami, vajíčkami či kúskami čokolády podľa vlastnej predstavy.