Vyprážané jedlá sa tešia veľkej obľube, prinášame vám test teplovzdušných fritéz: Ako obstáli kuchynskí pomocníci?
8. 4. 2023, 16:00

Zdroj: istock
Vyprážané pokrmy patria k výživovo najmenej vhodným, napriek tomu sa tešia veľkej obľube. Teplovzdušné fritézy sľubujú, že ich usmažia s použitím minimálneho množstva oleja, prípadne aj úplne bez neho. Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na u nás dostupné modely a preverili, ako to naozaj funguje.
Najdôležitejším faktorom pri hodnotení je, samozrejme, príprava jedál. Odborníci z českého dTestu skúšali, ako dobré hranolčeky a ďalšie pochúťky dokážu jednotlivé typy urobiť. Z hľadiska senzorickej kvality výsledných hranolčekov dopadlo o niečo lepšie vyprážanie optimálneho, teda menšieho ako maximálneho množstva.
„Pri tomto scenári predviedla viac ako polovica fritéz veľmi dobré či dobré hranolčeky, ktoré boli všetky správne a rovnomerne sfarbené, chrumkavé a chutné,“ konštatovala šéfredaktorka magazínu dTest Hana Hoffmannová. Do hodnotenia vstupovali aj jednoduchosť obsluhy spotreba, či bezpečnosť.
Autor: jm