Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na mrazenú zeleninu, ktorá vám uľahčí prípravu omáčky pod sviečkovú, jednu z najlepších, ale pomerne prácnych.
Výrazná premena spotrebiteľského správania v čase covidových obmedzení spôsobila veľmi výrazný nárast produkcie mrazených zeleninových zmesí. Odborníci to vysvetľovali nutnosťou častejšieho domáceho varenia. Pri hodnotení vzoriek, ktoré ponúkajú pulty našich predajní, si odborníci z českého magazínu dTest všímali vzhľad, konzistenciu, chuť, vôňu a špecifické chyby, ktoré sa môžu pri zelenine objaviť.
„Veľa zaujímavých informácií sme sa o zmesiach dozvedeli vďaka hmotnostnému rozboru,“ vysvetlila šéfredaktorka magazínu dTest Hana Hoffmannová. Preváženie zmrznutého a rozmrazeného obsahu sáčkov prezradilo, koľko sa z výrobku uvoľní vody, alebo aká hmotnosť zeleniny vám ostane po jej odkvapkaní oproti údaju, ktorý je na obale.
Katarína Skybová z kompliment®
Inštitút redukcie a prevencie nadváhy
Mrazením sa v zelenine uchovávajú všetky vitamíny a minerálne látky, preto je uchovávanie potravín mrazením veľmi vhodnou metódou. A či má mrazená zelenina či ovocie viac vitamínov ako tá čerstvá? To závisí od toho, kedy po zbere zeleninu či ovocie konzumujeme, alebo kedy po zbere boli zmrazené. Preto je možné, že zelenina, ktorá bola hneď po zbere zmrazená, má viac vitamínov ako čerstvá zelenina, ktorú dlhšie skladujeme.