Raw cheesecake z granátového jablka a cvikly
14 porcií
Potrebujeme:
Korpus
- 180 g nesolených kešu
- 60 g strúhaného kokosu
- ¼ lyžičky soli
- 60 ml kokosového oleja
- 30 ml citrónovej šťavy
Krém
- 200 ml šťavy z granátového jablka (z asi 400 g zrniečok granátového jablka)
- 80 ml cviklovej šťavy (z asi 150 g cvikly)
- 300 g nesolených kešu (vopred namočených vo vode)
- 150 ml kokosového oleja
- 30 ml citrónovej šťavy
- 100 g medu
Na ozdobenie
- 2 granátové jablká
Postup:
Korpus
V smoothie mixéri rozomelieme kešu na múčku. Pridáme ostatné suroviny a zmixujeme na hladké lepivé cesto. Natlačíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme zamraziť.
Krém
Kešu namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Granátové jablko a cviklu odšťavíme alebo rozmixujeme v smoothie mixéri a precedíme, aby sme získali spolu 280 ml šťavy bez zrniečok. Všetky ingrediencie vlejeme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu, ktorú nalejeme na zamrazený korpus. Cheesecake mrazíme aspoň 6 hodín.
Servírovanie
Cheesecake uvoľníme z formy a necháme rozmraziť. Na záver ho dozdobíme zrniečkami granátového jablka.