Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2023 00:00 | PR články
PR článok

Bratislavské módne dni priniesli inšpirácie z domácej aj svetovej fashion scény

Osemnásty ročník podujatia Bratislavské módne dni sa niesol v duchu elegancie.

Dva dni plné módnych inšpirácií, 14 prehliadok, viac ako 50 modeliek a modelov, niekoľko hudobných vystúpení, prominentní hostia, luxusné autá a šperky. Po prvý raz bola generálnym partnerom tejto najprestížnejšej módnej udalosti na Slovensku značka Lexus. Podujatím sprevádzala moderátorka Simona Simanová a DJ Cavallier.

V úvode podujatia, ktoré sa konalo v netradičných industriálnych priestoroch Refinery Gallery, zaspomínala jeho zakladateľka Mária Reháková na svoje začiatky a vyzdvihla prácu návrhárov aj všetkých ľudí, bez ktorých by bolo podujatie nerealizovateľné. „Je neuveriteľné, že je to už osemnásť rokov. Spomenula som si, ako sme začínali s kolegyňou Katkou len my dve a vtedy mi ani nenapadlo, že budeme niekedy organizovať osemnásty ročník.“

Otvoriť galériu

Osemnásty ročník podujatia Bratislavské módne dni sa po prvýkrát prepojil s automobilovou značkou Lexus, ktorá je charakteristická špičkovou kvalitou a remeselným spracovaním vozidiel. Pozíciu značky Lexus v automobilovom priemysle pripodobnil jej zástupca postaveniu Haute couture v módnom odvetví. Interiér každého vozidla totiž skrášľujú stehy, ktoré sú výsledkom ručného šitia. S maximálnou a oku lahodiacou presnosťou ho tvoria japonskí majstri výroby Takumi.

„V spojení značky Lexus a Bratislavských módnych dní vidím veľa zrejmých prienikov. Spája nás elegancia, móda a vysoká kvalita spracovania. Najkrajšie kúsky oblečenia pochádzajú z dielne tých najšikovnejších krajčírov. Pri autách je to podobné. Keď sa majstri spoja s umelcami, vznikne niečo naozaj výnimočné,“ zaznelo v príhovore Milana Kočku, riaditeľa zastúpenia značiek Toyota a Lexus na Slovensku.

Otvoriť galériu

„Teší nás, že vďaka novému partnerovi môžeme aj naďalej spoločne podporovať talentovaných slovenských návrhárov a prinášať divákom kvalitné a inšpiratívne módne prehliadky,“ okomentovala nového partnera generálna riaditeľka AGENTÚRY PROMOTION Mária Reháková.

Novinkou tohto ročníka bola aj zmena moderátora. Módnou udalosťou jarnej sezóny sprevádzala hostí Simona Simanová. Prehliadky otvorila v stredu jedna z najúspešnejších módnych návrhárok domácej scény – Jana Jurčenko, ktorá žne ocenenia aj v zahraničí. Okrem nej sa na móle počas prvého večera predstavili značky Jenny Jeshko, Poner, Svadobný a spoločenský salón Weda a finalistka súťaže Nové tváre módnej scény 2019 Radovana Svýbová. Závan exotiky vniesla na mólo návrhárka Paulina Tsvetanova z berlínskej značky Paulina´s Friends, ktorá svoju kolekciu z pestrofarebných zvyškov látky prezentovala aj na fashion weeku v New Yorku a Paríži. Lesk drahokamov predviedla značka ručne zhotovených šperkov SOLOOM.

Otvoriť galériu

Druhý večer podujatia pokračoval prehliadkami Renáty Kliskej zo značky La Rena, Zuzany Hakovej, Alexis Vidic’ Millinery, Lombardi Fashion House, Rozalie Bot a Jany Pištejovej.

Najočakávanejšou zahraničnou hostkou večera bola Belinda Chorley. Tá sa preslávila najmä prácou na ikonických svadobných šatách Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste od Vivienne Westwood, s ktorou dlhé roky úzko spolupracovala ako špecialistka na korzety. Keďže návrhárka Vivienne Westwood navždy opustila svet módy v závere minulého roka, druhý večer podujatia jej organizátori venovali krátku spomienku.

Po inšpiratívnych módnych prehliadkach nasledovala afterparty, počas ktorej sa mohli hostia nielen občerstviť a zabaviť v zónach partnerov, ale aj pokochať sa vystavenými vozidlami Lexus.

Značka Lexus si pre návštevníkov podujatia pripravila aj súťaž v skladaní origami s možnosťou vyhrať vozidlo Lexus RX na týždeň s plnou nádržou, ako aj zážitkový fotokútik. V rámci neho mohli priaznivci módy nastúpiť do kabrioletu Lexus LC500 a vďaka fotoboxu si vytvoriť nezabudnuteľnú spomienku na 18. ročník Bratislavských módnych dní.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dcérka Lucie Mokráňovej skončila po hre na trampolíne s vážnou zlomeninou.
Foto
Mokráňovej dcérka sa po hre vážne zranila: Čo radia odborníci pri šantení na trampolíne?
Herečka je zjavne rovnako drsná ako jej slávny otec, ktorý hviezdil v spaghetti westernoch.
Clint Eastwood bol drsňákom vo westernoch, dcéra si vyhrnula rukávy v reáli: Zatknutá za BITKU!
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Matúš Šutaj Eštok: Strana Hlas predstaví návrh na zmenu volebného systému
Medveď hnedý
Detaily útoku šelmy na hubára v Kanianke: S medvedicou boli aj...
(ilustračné foto)
Z pohrebného auta za jazdy VYPADOL nebožtík: Aha, ako to vysvetlili...
Nakazila sa od dcérky, ktorá zo škôlky priniesla chorobu.
Foto
Mamička Nina zomierala lekárom pod rukami: Začalo to vodou a nádchou zo škôlky!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Mladíka v Humennom PRIVALIL betónový múr: Strašné zranenia a boj s časom!
Skúsení záhradníci odporúčajú zamerať sa na odrody, ktoré sú tolerantné alebo rezistentné proti chorobám.
Foto
Ovocinár prezrádza TIPY na úspešnú úrodu v záhrade: Chcete vysádzať stromy ako profík? Nepodceňujte tieto kroky
Rituál prebiehal na lúke.
Foto
Herečka Morávková a predpôrodný RITUÁL na lúke: Očakávala jedno dieťa, porodila dvojičky!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci nepodporili použitie výnosu z poplatku na iné účely: Návrh predložili poslanci PS
Podpredseda Národnej rady Tibor Gašpar (vľavo) a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Gašpar o Šutajovi Eštokovi a poste predsedu parlamentu: Pokiaľ sa tak rozhodne, budem to rešpektovať
Problematická križovatka ešte nie je dokončená.
Problémy Prešovského kraja: Ešte nedostaval kruháč a už zaň dostal mastnú POKUTU! Čo je za tým?