Ahlong Waichong Tham sa ku kuchárskemu remeslu dostal vďaka svojmu otcovi, ktorý bol kuchárom. Ahlong začal pracovať v kuchyni už ako 16-ročný. Ako prezradil, v Indii sa bežne pracuje 12 hodín 6 dní v týždni, pracovný život na Slovensku je tak podľa neho oveľa ľahší.
Láska na študijnej praxi
Kuchárskemu remeslu sa venuje už vyše 20 rokov, pričom 10 rokov robí šéfkuchára. Po rokoch v kuchyni si túžil otvoriť indickú reštauráciu a sen sa mu podarilo splniť práve pod Tatrami neďaleko Jasnej. „Na Slovensko som prišiel pred dvoma rokmi vďaka svojej manželke Júlii, ktorá je Slovenka. Spoznali sme sa v Indii, kde bola na študijnej praxi, zosobášili sme sa pred 14 rokmi v Indii,“ priblížil Ahlong, ktorý pod Tatrami ponúka autentickú indickú kuchyňu.
„Všetky koreniny, ingrediencie sú originálne, privezené z Indie. Koreniny, ktoré sa predávajú v slovenských obchodoch, sú úplne inej chuti. Tie, ktoré sa nedopestujú na Slovensku, sa privážajú zo Španielska, nie je to preto autentická indická chuť,“ pokračuje Ahlong, ktorý si vyskladal svoj tím v reštaurácii z 12 ľudí, s ktorými má skúsenosti, keďže s nimi pracoval už v Indii. „Je s nimi jednoduchšie pracovať, keďže sa poznáme už dlhšie,“ dodáva Ind.