Oceňuje náš pokoj
V jeho domovine sa hovorí 146 dialektmi, Ahlong plynulo rozpráva po anglicky, keďže navštevoval britskú školu v Indii. Po slovensky sa ako prvé naučil pozdravy od dobrého rána po dobrú noc. Slovenčina je podľa jeho slov komplikovaný jazyk. „Príchod na Slovensko bol náročný, keďže pochádzam z veľkého hlučného mesta, bol to kultúrny šok prísť do takého ticha. Je tu veľký pokoj v porovnaní s Indiou. Dnes to mám veľmi rád a rýchlo som si na to zvykol, vyhovuje mi málo ľudí, pokojné prostredie a čistý vzduch. Naopak, keď som prišiel do Indie, už mi ten hluk prekážal,“ prezradil s úsmevom Ahlong, pochádzajúci z mesta Pune, ktoré je ôsme najväčšie mesto Indie s vyše
5 miliónmi ľudí.
Pune je mesto vzdialené od Bombaja 180 kilometrov. Ahlong slovenské jedlo zatiaľ neskúšal uvariť, ale na slovenských tradičných jedlách si pochutil. „Som milovník jedla, rád spoznávam nové chute, každé jedlo má svoju špecifickosť. Vo vašej kuchyni v porovnaní s našou máte veľa vyprážaného a veľa jedál z múky,“ pokračuje. Indický chlieb naan, ktorý sa podáva ako jedna z príloh k jedlám, si vyrábajú v originálnej indickej peci tandoor.
Tenké cesto, ktoré môže byť rôzne dochutené, vypracujú na placku a prilepia na rozhorúčenú stenu hlinenej pece. Pri 600 stupňoch Celzia je chlebová placka hotová za minútu. K Indickej kuchyni neodmysliteľne patria koreniny rôznych chutí, vôní a farieb, najčastejšie používanou je garam masala - zmes desiatich rôznych korenín.
Koreninami sa dochucujú aj čaje, ktoré sa podávajú s mliekom. Aj vďaka kuchyni, indickým tradičným jedlám a nápojom je tak Ahlong v spojení so svojou domovinou, od ktorej ho delí 6 000 kilometrov vzdušnou čiarou. Na Slovensku sa mu zapáčilo a plánuje tu zostať, aj keď sa do Indie bude vždy rád vracať.