Cícerový šalát s restovaným lososom
Na 2 porcie potrebujeme:
- 2 filety z lososa
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 30 g masla
- šťavu z ½ citróna
- 240 g cícera v náleve
- 1 šalotku
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 červenú papriku
- 100 g cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvú petržlenovú vňať
- čerstvú bazalku
- 100 g kyslej smotany (16 %)
Postup:
Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť.
Cícer precedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (so šalotkou, zelerom, s paprikou, paradajkami) nakrájanou nadrobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, so soľou, s korením, s olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.
Servírovanie - Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.