Bravčová panenka na cesnaku s bryndzou a so sušenou šunkou
Na 2 porcie potrebujeme:
Pučené zemiaky
- 500 g zemiakov
- morskú soľ v mlynčeku
- 70 g masla
- 70 g sušených paradajok v oleji
Panenka na cesnaku
- 300 g bravčovej panenky
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
- 50 g sušenej šunky
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g bryndze
- 2 lyžice masla
- 2 lahôdkové cibuľky
Postup:
Pučené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich precedíme, pridáme maslo, na drobné kúsky nakrájané sušené paradajky a aj kúsok oleja z paradajok. Pučidlom popučíme a podľa chuti dosolíme.
Panenka na cesnaku
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Uložíme ich rezom dole a dlaňou pritlačíme. Medailóniky ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Opekáme ich sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme na väčšie kusy nakrájanú šunku a plátky cesnaku. Po asi 6 minútach (podľa hrúbky mäsa), keď sú medailóniky z jednej strany opečené, obrátime ich, na každý položíme kúsok bryndze a lyžicou pritlačíme. Na panvicu pridáme menšie kúsky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie - Panenku prelejeme výpekom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.