Podľa britskej odborníčky na výživu Rhiannon Lambertovej sa však netreba dlho zamýšľať nad tým, ako dostať na stôl lacné a výživné jedlo. "Niečo, na čo v súčasnosti myslí každý, je kríza životných nákladov a mnohé rodiny v celej krajine sa snažia nájsť rýchle a jednoduché spôsoby, ako sa stále stravovať zdravo a vyvážene bez toho, aby to zruinovalo banku," pre portál The Sun.
"Je však dôležité si uvedomiť, že dobre sa stravovať s nízkym rozpočtom nemusí byť komplikované," zdôraznila. Podľa odborníčky sú konzervované verzie týchto jedál pravdepodobne jednou z najdostupnejších a najvýživnejších potravín, ktoré si môžete kúpiť.
"Vďaka nim majú jedlá dobrú chuť a zvyšujú obsah vlákniny a rastlinných bielkovín v mnohých chutných pokrmoch. Okrem toho obsahujú viac dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré sú potrebné na zabezpečenie správneho fungovania nášho tela," uviedla Lambertová.
Ktoré potraviny sú to? Čítajte na ďalšej strane.