Martina (48) ako mladá k pečeniu vzťah nemala. „Vyrastala som v tom, babky vždy piekli štrúdle, bola to u nás taká tradícia. Ale keď je človek mladý, tak sa toho nechytá. Hovorila som si, že kde by som ja niečo také robila a určite nikdy nebudem... No ale ako som dospela a babky sa pominuli, tak zrazu nastal čas, že škoda, že tu nie sú a ako by bolo dobré upiecť takú štrúdľu ako ony,“ smeje sa. Rodinnú tradíciu tak vzala do vlastných rúk.
Chce to trpezlivosť
Naťahovať cesto nad stolom nie je zábava. „Vždy idem každú jednu robiť tak, ako by to bolo prvý raz,“ hovorí Martina. A vie prečo. „Sú dni, keď sa mi absolútne nedarí, ale vôbec. A to nič nerobím ináč. Jednoducho sa cesto trhá a trhá a ja som bezmocná,“ priznáva úskalia ťahania lahodného cesta. Najťažšia je podľa nej trpezlivosť. Pokiaľ však všetko vyjde dobre, dokáže jednu štrúdľu urobiť za 20 minút.