Ako informoval portál The Sun, Natalie uviedla, že pred konzumáciou každého výrobku je nutné skontrolovať jeho zloženie. Ak si nedokážete predstaviť, že by ste niektorú z prísad vypestovali, dajte od takého výrobku ruky preč.
Balené pečivo
Prvou skupinou raňajkových potravín, ktorým sa treba vyhnúť, sú balené koláče, pečivo a sušienky. Mnohé z nich obsahujú vysoký obsah transmastných kyselín, ktoré môžu zvýšiť riziko chronických ochorení. Treba si však uvedomiť, že aj keď sa na obale uvádza nulová hodnota, nie je tomu vždy tak. Ak v USA obsahuje potravina menej ako 0,5 gramu transmastných kyselín v porcii, môže byť na etikete vyobrazená nulou.
Biele pečivo
Druhou skupinou, ktorej sa treba vyhýbať, sú biely chlieb a rafinované obilniny. Chýbajú v nich totiž živiny a vláknina. Skvelou alternatívou je celozrný alebo naklíčený chlieb, bagety alebo quinoa.