Hoci mandle, arašidy, lieskové oriešky a kešu sú vhodné doplnky stravy, existuje jeden „superorech“, ktorý im kraľuje. A to je vlašský orech. O týchto malých jadierkach v tvare mozgu – bohatých na omega-3 mastné kyseliny – sa hovorí, že zabraňujú poškodeniu pokožky. Ale ako informuje portál The Sun, ich účinky možno pocítiť aj na oveľa hlbšej úrovni.
Aké sú teda zdravotné prínosy vlašských orechov?
1. Podporujú zdravie srdca
Vďaka vysokému obsahu omega-3 prispievajú vlašské orechy k zníženiu zápalu vo vašom tele a môžu zlepšiť zdravie vášho srdca. Môžu tiež znížiť množstvo lipoproteínového cholesterolu – tiež známeho ako „zlý cholesterol“ – a zároveň zvýšiť množstvo „dobrého cholesterolu“.
Štúdia publikovaná v časopise American Heart Association zistila, že dospelí, ktorí jedli asi pol šálky vlašských orechov každý deň po dobu dvoch rokov, dokázali znížiť hladinu zlého cholesterolu.
Ďalšie prospešné účinky nájdete na ďalšej strane →