Ako informoval portál Daily Star, mnohých rodičov deti poriadne potrápia a stolovanie nie je výnimkou. Využívajú preto rôzne metódy, ako sú zapájanie detí do varenia, maskovanie zeleniny, pomáhanie v zábavnom kostýme alebo tvarovanie pokrmu do veselých motívov. Avšak podľa prieskumu až 72 percent rodičov, ktorí priznali, že ich ratolesti sú v jedle prieberčivé priznalo, že v zahraničí sa z nich stanú iní ľudia.
Prieskum bol vykonaný na ich ratolestiach vo veku 6 až 11 rokov a až 68 percent z nich má počas zahraničných ciest záujem o novú kuchyňu. Práve spoznávanie nových chutí je prioritou takmer pre polovicu zo zúčastnených rodičov. Najobľúbenejšími jedlami, na ktoré si deti trúfnu, sú jarné závitky, paella, avokádo, grécky šalát, tacos alebo slimáky. Louise Batesová, výkonná riaditeľka spoločnosti TUI BLUE, ktorá vykonala prieskum, uviedla: "Jedlo je skvelý spôsob, ako spoznať nové kultúry, a je fantastické, že veľa detí je ochotných skúšať nové chute počas dovolenky v inej krajine."