Je bohatá na vitamíny, minerály i vlákninu. Špargľa je skrátka superpotravina a afrodiziakum v jednom. Najvyšší čas poriadne sa do nej zahryznúť – napríklad v jednom z troch chutných receptov, ktoré vám ponúkame.
Šťavnatá bravčová panenka s kuracími pečienkami a špargľou
4 porcie
Potrebujeme:
- 200 g zelenej špargle
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 200 g bravčovej panenky
- 200 g kuracích pečienok
- olivový olej
- morskú soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvú šalviu
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g cherry paradajok (mix farieb)
- 50 g masla
- 100 ml bieleho suchého vína
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
- Špargle očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky a prekrojíme na štvrtiny. Cibuľky nasekáme na kolieska.
- Mäso a pečienky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Restujeme sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Osolíme a okoreníme. Po chvíli prihodíme pripravenú špargľu s cibuľkami. Ochutíme šalviou a na plátky nasekaným cesnakom. Pridáme paradajky prekrojené na polovicu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením a pokvapkáme olejom. Prihodíme maslo a necháme roztopiť. Potom podlejeme vínom a krátko povaríme, kým sa z neho odparí alkohol.
Servírovanie
- Bravčovú panenku s kuracími pečienkami a špargľou servírujeme preliatu výpekom a dozdobenú petržlenovou vňaťou.