73 percent dospelých z prieskumu trpí príznakmi ako nadúvanie, zápcha a hnačka aspoň jeden deň v týždni. Dve pätiny nevedia, aké potraviny sú dobré pre ich trávenie a 43 percent nevie, akú kľúčovú úlohu zohráva vláknina, informuje portál The Sun.
Výskum ďalej zistil, že napriek tomu, že mnohí sú postihnutí tráviacimi ťažkosťami, viac ako tretina nevie, že môžu byť príznakmi zlého zdravia čriev. Len 30 percent by sa obrátilo na odborníka na výživu a len 27 percent by navštívilo lekára po trápnej žalúdočnej príhode.
„Zdravie našich čriev je určite niečo, čo by sme nemali prehliadať – starostlivosť o ne pomáha nielen nášmu tráveniu, ale aj celkovej pohode a môže dokonca neskôr predchádzať závažnejším ochoreniam, ako je rakovina hrubého čreva a zápalové ochorenie čriev," hovorí doktorka Rhiannon Lambert. „Pre väčšinu z nás je kľúčom k dobrému zdraviu čriev zabezpečiť, aby sme jedli pestrú a vyváženú stravu, ktorá podporuje našu črevnú mikroflóru."
Rhiannon vyvrátila niektoré bežné potravinové mýty týkajúce sa zdravia čriev a poskytla rady o jednoduchých spôsoboch, ako zmierniť problémy s črevami.
Na ďalšej strane nájdete štyri spôsoby, ako týmto problémom predísť!