Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Spestrite si obedové menu sladkou dobrotou: Vyskúšajte tieto 3 recepty! Neodolá im nikto

Spestrite si obedové menu sladkou dobrotou: Vyskúšajte tieto 3 recepty! Neodolá im nikto

Zdroj: lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Vylepšiť si deň možno rôznymi spôsobmi. Napríklad jedlom, na ktoré sa úprimne tešíte. Pripravili sme si pre vás hneď tri recepty z kategórie sladké a rodine nimi môžete pokojne spestriť obedové menu. Pozor však, hrozí, že sa o posledné kúsky fajnovej žemľovky, ryžového nákypu či lievancov strihne bitka.

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

Na 8 porcií potrebujeme:

  • 2 vianočky

Zmes na namáčanie

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g rozpusteného masla + na vymazanie formy
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 300 ml smotany na šľahanie (33 %)

Tvarohová náplň

  • 500 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 2 žĺtka
  • 50 g práškového cukru

Jablková náplň

  • 4 veľké jablká
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 40 g škoricového cukru
  • 50 g hrozienok namočených v 50 ml tuzemáku

Sneh

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g mletých vlašských orechov

Postup:

Zmes na namáčanie

Vajíčko a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame rozpustené maslo, mlieko a smotanu.

Tvarohová náplň

Tvaroh zmiešame so žĺtkami a s cukrom.

Jablková náplň

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor a scedené hrozienka. Premiešame.

Žemľovka

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

Orechový sneh

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace